Adventi hangverseny 2014

Címkék: Önkormányzati hírek

Advent 3. vasárnapján volt Templomunkban Adventi hangverseny. A hangversenyen a Sonoro duo lépett fel. Bogáthy Gábor - trombitán -, Szili Zoltán -orgonán - játszottak szebbnél szebb klasszikus zeneműveket.

 

1.JPG2.JPG3.JPG4.JPG5.JPG6.JPG7.JPGsonoroduo.jpg|INDEX:1|TITLE:Advent]

 

Bogáthy Gábor

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Pécsi Tanárképző Intézetében szerezte trombitatanár-kamaraművész diplomáját (1996). Ezt követően a grazi Zeneakadémia és Előadóművészeti Egyetem trombitaművész szakán folytatta tanulmányait, ahol nemzetközileg elismert művésztanár oklevelet kapott (2002). Aktív résztvevője volt Bo Nillson professzor mesterkurzusának (1994). Tanulmányai idején országos és megyei trombitaversenyek díjazottja. Jelenleg a kaposvári Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Zeneművészeti Iskola trombitatanára, az általa alapított ifjúsági fúvószenekar karnagya és a Sonoro Duo tagja. 2011. január 23-án „Kaposvár Város Szolgálatáért” kitüntetésben részesült a város érdekében végzett kiemelkedő tevékenységért a Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésétől.

Szili Zoltán

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Pécsi Tanárképző Intézetében zeneelmélet- és szolfézstanár, karvezető diplomát szerzett (1996), majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (Zeneakadémia) Iskolai Ének Tanár Képző-, Zeneelmélet- és Karvezetés szakán kapott oklevelet (2002). Aktív résztvevője volt Gerald Kegelmann karvezetés módszertan mesterkurzusának (1995). Jelenleg a kaposvári Nagyboldogasszony Római Katolikus Székesegyház karnagya, a Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Zeneművészeti Iskola ének-zene, szolfézs, zeneelmélet tanára, az általa alapított iskolai ifjúsági vegyeskar karnagya, a Kaposvári Püspökség Kántorképzőjének tanára, a Kaposvári Egyházmegye zeneigazgatója és a Sonoro Duo tagja. 2012. január 23-án „Kaposvár Város Szolgálatáért” kitüntetésben részesült a város érdekében végzett kiemelkedő tevékenységért Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésétől.