Méltó körülmények a fonói ravatalozóban

Címkék: Önkormányzati hírek ravatalozó

Átadták a felújított ravatalozót Fonóban. Az önkormányzat saját és pályázati forrásból finanszírozta a beruházást, amelynek köszönhetően a hozzátartozók méltóságteljesebben búcsúzhatnak elhunyt családtagjuktól, szeretteiktől. Az Európai Unió és a Magyar Köztársaság Kormánya által az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében 3.423.332 Ft támogatást biztosítottak a falu több mint 1 milliós önereje mellé. A fejlesztés teljes összege megközelíti az 5 millió forintot.

UMVP-EU

A korábban beázó tető és a mozgásukban korlátozott személyek által nehezen megközelíthető létesítmény nem csak külsejében újult meg. A beruházásnak köszönhetően a tetőt felújították, a ravatalozó új homlokzatot és az eddiginél nagyobb előtetőt is kapott, így a hozzátartozók megfelelőbb körülmények között vehetnek részt a szertartásokon.

Felújított ravatalozóFonó Községi Önkormányzat saját forrásból egy akadálymentesített mosdóval, egy tárolóval és egy öltöző helyiséggel bővítette az épületet.

Nyerges Péter Fonó község polgármestere elmondta, hogy már évek óta váratott magára ez a fejlesztés. Örömmel látta, hogy a falumegújítási program keretében sikerült megfelelőbb környezetet teremteni a fájdalmas pillanatok elviseléséhez. A beruházást igyekeztek a lehető leghamarabb lebonyolítani, hogy minél kevesebb kényelmetlenséget okozzanak a temetőbe látogatóknak. Bízik benne, hogy a felújított építményt megelégedéssel fogadják a fonói temetőbe kilátogató hozzátartozók.

Felújított ravatalozó 2

 

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap:

a vidéki területekbe beruházó Európa

Helyszín