Lomtalanítás 2021. 06. 30.

Címkék: lomtalanítás,Önkormányzati hírek

Tisztelt Lakosok!

Fonóban 2021. 06. 30-án lesz a lomtalanítás!

Az ingatlanok elől a KHG Nonprofit Kft. összegyűjti a kihelyezett lomhulladékot. Kérjük, hogy a lomokat kizárólag a lenti táblázatban megjelölt napon reggel 5:00 óráig helyezzék ki az ingatlanok elé, a hulladéktároló edény szokásos helye mellé, a forgalmat nem akadályozva.

Társaságunk felhívja szíves figyelmüket, hogy az érvényes törvényi szabályozás értelmében csak a lakosságtól eredő lomhulladék szállítása minősül közszolgáltatásnak. A gazdálkodó szervezetek, illetve költségvetési szervek a közterületi lomtalanításban részvételre, illetve a közszolgáltatás körébe tartozó házhoz menő lomtalanítás igénybevételére nem jogosultak, egyedi megrendelés alapján szükséges gondoskodniuk a lomhulladék elszállításról, kezelésről.

A lomtalanítás során, az ingatlanokon keletkező olyan nagyméretű, szilárd hulladékok kerülnek elszállításra, amelyek a rendszeres elszállítások alkalmával nem férnek el a rendszeresített gyűjtőedényben. Ezek pl. kidobásra szánt háztartási berendezések, használati tárgyak, feleslegessé vált bútorok, konyhai felszerelések, nagy dobozok, szőnyegek, karnisok, függönyök, stb. 

A lomtalanítási napon NE TEGYENEK KI: elektronikai hulladékot (pl.: hűtőt, TV, mikró, mosógép), építési hulladékot (pl.: törmelék, WC-csésze, mosdókagyló, ajtó, ablak, ablaküveg) autóbontásból származó hulladékot (pl.: gumiabroncs, szélvédő, Iökhárító, kárpit, alkatrészek), zöldhulladékot, kommunális, szelektív és üveghulladékot, valamint veszélyes anyagokat (pl.: növényvédő szerek, olajos kannák, elemek, akkumulátor, festékek, vegyszerek, valamint ezek kiürült göngyölegét)!

A begyűjtőjárat adott utcában történő elhaladását követően kihelyezett, illetve a lomtalanítás során a nem megfelelőség miatt el nem szállított hulladékok elszállíttatása, ártalmatlaníttatása az ingatlantulajdonos kötelessége és felelőssége.

Lomhulladék és a lomtalanítás során ki nem helyezhető hulladékok egész évben ingyenesen leadhatóak a lakossági hulladékudvarokban:

Kaposvári Újrahasználati Központunkban a lakosságnak lehetősége van elektronikai és ruházati cikkek, könyvek kivételével a hibátlan, eredeti funkciójukat betöltő használati tárgyak ingyenes leadására és jelképes összegért történő megvásárlására. Bővebb információért keressék fel honlapunkat: www.khg.hu

Kaposvári Hulladékudvar és Kaposvári Újrahasználati Központ a Kaposvári Komplex Hulladékkezelő Központ szomszédságában, a 610-es úton a taszári körforgalom előtt. 
Nyitvatartása: kedd, csütörtök, péntek, szombat: 8-tól 12 óráig, szerda: 8-tól 19 óráig.

Nagybajomi Hulladékudvar a 6619-es számú Kutas felé vezető út mellett.
Nyitvatartása: szerda: 8-tól 19 óráig, péntek: 8-tól 13 óráig, szombat: 8-tól 12 óráig.

Hőgyészi Hulladékudvar a 63127. számú Kalaznó felé vezető út mellett.
Nyitvatartása: kedd, csütörtök, péntek, szombat: 8-tól 12 óráig, szerda: 8-tól 19 óráig.